как работи

как работи

Хиалуроновата киселина 

Процедурата

Какво представлява Хиалуроновата киселина (ХК)?

Хиалуроновата киселина е органично съединение, произвеждано от всички живи организми. Тя е основно градивно вещество на дълбокия слой на нашата кожа – дермата.

Каква е ролята на ХК в човешкото тяло?

– ХК има свойството да задържа вода в тъканите подобно на гъба. Нейната молекула привлича и улавя вода в количество до 1000 пъти надвишаващо собственото й тегло.  По този начин тя хидратира кожата и подпомага нейния тонус.

–  С възрастта и натрупването на неблагоприятни външни фактори като UV лъчи, количеството и качеството на ХК в кожата намалява. Това я прави суха и крехка и води до появата на първите мимически бръчки. С времето кожата губи своята плътност и лицето остарява.

Какъв ефект има терапията с ХК?

– ХК може да се използва при загуба на обем и хлътване на лицеви зони, както и за запълване на бръчки и фини линии. В този случай тя се инжектира в дълбоките слоеве на кожата.

– ХК може да се използва и за дълбока хидратация. В този случай се прилага техниката на мезотерапията, при която се извършват много малки инжектирания в дермиса.

Какви са предимствата на ХК пред другите подобни методи?

– ХК не предизвиква алергични реакции, затова не е необходим тест за поносимост преди прилагането й.

Какво е DERMAFILL ?

Продуктите на Dermafill са инжекционни биоразградими филъри, на основата на хиалуронова киселина, с неживотински произход.

Какво представлява процедурата?

Преди процедурата:

Необходимо е да обясните колкото е възможно по-ясно своите желания и нужди. Така лекарят ще прецени кое решение е най—подходящо за Вашия случай и ще извърши предварителна оценка на стойността на процедурата. Също така ще Ви запознае със самата процедура и ще уточни дали желаете предварително поставяне на локален анестетик за намаляване на дискомфорта. В края на консултацията си трябва да разполагате с пълна и подробна информация за това какво предстои.

По време на процедурата:

Инжекционните процедури с продукти на Dermafill отнемат 20-60 минути в зависимост от броя на приложените игли и желания резултат. След предварителна дезинфекция на участъците от кожата, които ще се третират, лекарят ще инжектира продукта на Dermafill няколко милиметра под кожата с помощта на много тънка игла, като се стреми да адаптира процедурата към Вашите усещания.

След процедурата:

Резултатите са видими незабавно. Възможните странични ефекти са малки, тъй като ХК е естествено присъща за тялото. Може да се появи зачервяване или лек оток в третираната област, които бързо ще изчезнат. Всяка кожа реагира различно в зависимост от извършените процедури и своите особености.

 

Кога отново?

Продуктите на Dermafill се разграждат в тялото 10 -18 месеца след инжектирането им и се резорбират естествено.